Óv a leégéstől az OMSZ okostelefonos alkalmazása

ultraviolaUV-előrejelzést és -figyelmeztetést is jelzi az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Meteora elnevezésű mobileszközös alkalmazása – jelentette be Tölgyesi László, a szolgálat informatikai és módszertani főosztályának vezetője.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetési rendszere szerint 5 és 6,9 közötti UV-index is erős sugárzást jelent. Ha az UV-index 7 és 7,9 közötti, az nagyon erős sugárzást jelent. Ekkor már a széles karimájú kalap, napszemüveg, napernyő, fényvédő krém alkalmazása mellett a szakemberek azt is javasolják, hogy kerüljék a déli napsütésben az árnyékmentes helyen való tartózkodást. A 8 feletti UV-index már extrém sugárzási szintet jelöl.

Tölgyesi elmondta: a Meteora alkalmazásban ennél alacsonyabb sugárzási szintre is be lehet állítani “saját riasztást” a saját bőrtípusa, érzékenységének megfelelően — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bővül a digitális televíziós kínálat, vételromlás várható

pén máj 23 , 2014
Tovább bővülhet a digitális földfelszíni vétellel fogható tévécsatornák köre. Az Antenna Hungária (AH) júniusban folytatja hálózatának fejlesztését, ami kihathat a digitális földfelszíni televízióadások és analóg rádióadások elérhetőségére – közölte az AH az MTI-vel. A MinDig TV Extra családi csomagjában június 2-ától már a TV Paprika is elérhető lesz, így a […]

Friss, ropogós