Magyarországi összefogással létrehozott számítástechnikai iskolai tantermet adtak át a kárpátaljai Eszenyben

Magyarország ungvári főkonzulátusa, a Rotary Club Budapest-Sasad és a budapesti Bravonet Kft. támogatásával felújított és felszerelt korszerű számítástechnikai szaktantermet adtak át az ungvári járási Eszeny község középiskolájában.

Az átadási ünnepségen mondott avató beszédében Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa hangsúlyozta: mivel Ukrajna elkötelezte magát az európai integráció mellett, ezt a gyakorlatban is alá kell támasztani, például oly módon, ahogyan ez az Eszenyi Középiskolában történik a korszerű, magyarországi és európai szabványoknak és színvonalnak megfelelő számítástechnikai szaktanterem átadásával. Magyarország csak olyan beruházásokat támogat Kárpátalján, amelyek színvonalukban megfelelnek a magyarországi és európai követelményeknek — tette hozzá.

Barta József, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese az összefogás szép példájának nevezte azt, ahogyan a magyar kormány képviseletében az ungvári magyar főkonzulátus és egy-egy magyarországi civil szervezet és cég közösen juttatta modern számítástechnikai szaktanteremhez és tíz számítógépből, valamint nyomtatóból álló felszereléshez az eszenyi iskolásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Van, amikor sajnálhatja az ember, hogy nem Telekomos

ked dec 20 , 2016
A Magyar Telekom szeretne az ünnepi időszakban egy kis ajándékkal kedveskedni ügyfeleinek: a cég  ügyfelei (lakossági és üzleti egyaránt) ingyenesen korlátok nélkül hívhatják egymást a Magyar Telekom mobil és vezetékes hálózatán belül belföldön, 2016. december 24-e 00 óra 01 perctől 2016. december 26. éjfélig.
karácsony ünnepe

Friss, ropogós