Végre egy jó hír: sikeres volt a választási informatikai rendszer főpróbája

szavazasJól sikerült a választási informatikai rendszer keddi főpróbája — mondta el Deményné Kertész Krisztina, a Nemzeti Választási Rendszert üzemeltető IdomSoft Zrt. választási igazgatója az MTI-nek. Emlékeztetett: minden országos választás, népszavazás előtt tesztelik a Nemzeti Választási Rendszert, így történt ez most is. A választási igazgató hozzátette, a zrt. a 2014-es országos választásokon is használt rendszert – a Nemzeti Választási Iroda (NVI) által megfogalmazott igényeknek megfelelően – továbbfejlesztette, kiegészítette speciálisan az országos népszavazásra fejlesztett modulokkal.

Megjegyezte: a keddi főpróbán a rendszer hibátlan működésének ellenőrzése mellett arra is lehetőség volt, hogy a választási irodák ügyintézői gyakorolhassák a szavazásnapi feladatokat. A helyi választási irodáknak mintegy 12 ezer, próbaadatokkal kitöltött bizonylatot kellett rögzíteniük a rendszerben, gyakorolták a napközbeni részvételi adatok és a szavazóköri jegyzőkönyvek adatbevitelét, továbbítását a központi rendszer nyilvántartásába. A próba elérte a célját, a rendszer folyamatosan és hibátlanul működött. A kollégákkal együttműködve minden felmerülő problémát azonnal megoldottak, minden feltétel adott a vasárnapi népszavazás lebonyolításához – mondta Deményné Kertész Krisztina.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kutatók éjszakája: ingyen lehet robottal tekézni

sze szept 28 , 2016
ShareTweetPinShareRobottal tekézhetnek, a fényszínezéssel ismerkedhetnek és részesei lehetnek egy vállalatvezetési szimulációs játéknak a kutatók éjszakáján, pénteken a veszprémi Pannon Egyetemen — tájékoztatta az MTI-t az intézmény rektora. Gelencsér András elmondta, hogy Veszprémen kívül az egyetem két kampuszán, Nagykanizsán és Kőszegen, továbbá Zalaegerszegen is várják az érdeklődőket a tudomány világát bemutató […]
robot

És még ez is...