Közeleg a választás: laptopokat osztanak az időseknek

A kormány idősügyi infokommunikációs programjának keretében ötezer, 65 év feletti, többségében egyedül élő ember jut számítógéphez; az első eszközöket a múlt héten adták át Berettyóújfaluban.

A következő három hétben valamennyi, a programban részt vevő idős ember megkapja az eszközt – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Jeneiné Rubovszky Csilla emlékeztetett: az 1,2 milliárd forintból megvalósuló program az ország 479 települését érinti. A nyugdíjasok a számítógépen kívül ingyenes internetszolgáltatást kapnak, és megtanítják őket a digitális eszközök használatára is. A program részeként az országban kialakítottak 89 diszpécserközpontot is, ahol több mint ezer diák, illetve közfoglalkoztatott segíti az idősek mindennapi kommunikációját. A miniszteri biztos hangsúlyozta: az idősek legnagyobb problémája a magányosság, illetve az egészségi állapot hirtelen romlása, ezekre a gondokra is hatékony segítséget jelenthet, ha a külvilággal digitális eszközök használatával is tudják tartani a kapcsolatot.

A kormány idősügyi infokommunikációs programjának keretében 2018 végéig százezer 65 év feletti ember ismerkedhet meg az alapszintű digitális írástudással. A 15 ezer lakosú Berettyóújfaluban csaknem 2700 65 év feletti lakos él, közülük most ötvenen jutnak jól felszerelt notebookhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az online jegyvásárlással klassz

ked nov 28 , 2017
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legfrissebb felmérése szerint az utasok leginkább az online jegyvásárlással és utasfelvétellel, legkevésbé pedig a határellenőrzéssel és a fedélzeti szórakoztató rendszerekkel elégedettek. A montreáli székhelyű, kétszáz légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet 11 ezer utas megkérdezésével végzett felmérést, ennek eredményei azt mutatják, hogy az utasok nyolcvan százaléka […]

És még ez is...