Az online jegyvásárlás klassz

repülőjegyA Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legfrissebb felmérése szerint az utasok leginkább az online jegyvásárlással és utasfelvétellel, legkevésbé pedig a határellenőrzéssel és a fedélzeti szórakoztató rendszerekkel elégedettek. A montreali székhelyű, kétszáz légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet 11 ezer utas megkérdezésével végzett felmérést, ennek eredményei azt mutatják, hogy az utasok nyolcvan százaléka elégedett az internetes jegyfoglalással, illetve utasfelvételi eljárással, és tavalyhoz képest javult az utasbiztonsági ellenőrzés, a fedélzeti szolgáltatások és a feladott poggyász átvételének megítélése. A legkevésbé az utasok a határ- és útlevél-ellenőrzéssel, valamint a repülőgépek fedélzeti szórakoztató rendszereivel (húsz-húsz százalék) vannak megelégedve.

Az elmúlt 12 hónapban a megkérdezettek 74 százaléka használt okostelefonon lévő elektronikus beszállókártyát, 64 százalékuk biometrikus útlevelet használt azonosításhoz és az utasok fele kedveli és használja a csomagfeladó automatákat, és arányuk három százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Az utasok 72 százaléka preferálja az önbeléptető kapukat a beszállításnál, és 33 százalékuk biometrikus azonosítással váltaná ki a beszállókártyát, és egyre többen szeretnének sms helyett e-mailben és okostelefonos alkalmazásokon keresztül (28 százalék) információkat kapni a járattal kapcsolatban. Egyre többen vannak azok, akik a repülőgép saját rendszerei helyett a saját eszközeiken szeretnének digitális tartalmat elérni(42 százalék), és a fedélzeti wifi is egyre népszerűbb, amelyet a megkérdezettek 73 százaléka szörfölésre és üzenetküldésre használ.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Emelt szintű középiskolai informatika képzés a Szent-Györgyiben

ked nov 28 , 2017
ShareTweetPinShareInformatikai fakultációt indított a Budapest IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziuma középiskolások számára az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara és az evosoft Hungary szoftverfejlesztő cég gesztorálásval. A jelentkezők a programnak köszönhetően a kilencedik évfolyamtól kezdődően emelt szinten és megemelt óraszámban foglalkoznak informatikával, így már az egyetemre előkészítő, […]

És még ez is...