Sztrájkoltak a Bosch-nál

Bérkövetelés miatt két órára beszüntette a munkát a Bosch-konszern egyik miskolci gyárában az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz). Ficzere Ferenc, a magyarországi Bosch csoport kommunikációs igazgatója elmondta: a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. telephelyén a sztrájkhoz 508 dolgozó csatlakozott a vállalat több mint 2200 állandó munkavállalója közül. A Bosch másik, kéziszerszámokat gyártó telephelye nem vett részt a sztrájkban – tette hozzá. Közlése szerint a Bosch csoport magyarországi telephelyein a munkavállalók 2018. évi bére átlagosan csaknem tíz százalékkal emelkedett. A konkrét mértékek vállalatonként és tevékenységi területenként eltérőek, amit az adott vállalat eredménye is befolyásol és függ az egyéni teljesítménytől is.

Janik Tamás a szakszervezeti tömörülés elnöke azt közölte, hogy sikeres munkabeszüntetést szervezetek a miskolci társaságnál. Ismertette: a műszakban lévő fizikai dolgozók kilencven százaléka részt vett a sztrájkban, a termelés két órára gyakorlatilag megállt. A munkavállalók egyértelműen kiálltak amellett, hogy a vállalat által differenciáltan végrehajtott kilenc százalékos béremelés nem elegendő. A szakszervezet ilyen mértékű támogatás mellett továbbra is követeli, hogy a munkáltató az általa egy oldalúan lezárt bértárgyalást újrakezdje – tette hozzá, megjegyezve: a sztrájk fegyelmezetten és békésen zajlott, ideje alatt a munkavállalók a gyár kantinjában gyűltek össze, rendzavarás nem történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hirdetésekből szerzett adatokkal vásárolt hitelre telefonokat egy csaló

sze febr 14 , 2018
Álláshirdetést feladva szerezte meg egy férfi több tucatnyi ember személyes adatait, majd ezeket felhasználva országszerte vásárolt hitelre telefonokat, de azokat eladta, a részleteit pedig nem fizette – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. Pirger Csaba közölte: a férfi 2016 augusztusától decemberig az egyik távközlési szolgáltató üzleteiben országszerte nagy értékű telefonokat […]

Friss, ropogós