Közel kétezer autós bukott le mobilozás miatt

sofőrCsaknem kétezer járművezetővel szemben indult eljárás menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt Az utat figyeld! elnevezésű akció alatt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatás szerint az október 9. és október 15. között lefolytatott akcióban elsősorban a menet közbeni rádiótelefon-használatot ellenőrizte a rendőrség Magyarország egész területén. Nagy hangsúlyt kapott a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények felderítése is. Ilyen például, amikor a jármű vezetője menet közben elektronikai eszközt működtet, azon képi vagy szöveges adatot megtekint. Az ORFK adatai szerint az akció ideje alatt a rendőrök 51 951 járművezetőt ellenőriztek. Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 1914 esetben, további 27 alkalommal más kommunikációs eszköz használata vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt jártak el az egyenruhások. A biztonsági öv használatának elmulasztásáért 6277 emberrel szemben intézkedtek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Majdnem minden a mély hazugságokról

csü okt 19 , 2023
A deepfake, azaz a „mély hazugságokba” vezető világra kíváncsi olvasóknak szól a Deepfake: a valótlan valóság című könyve. A Gondolat Kiadó és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közös gondozásában megjelent kötetet – amely tizennégy szerző tanulmányából áll – Aczél Petra és Veszelszki Ágnes szerkesztette. Egyik fejezetében szó van egy […]
Aczél Petra

És még ez is...