Komoly kihívás a számlázó szoftverek adóhatósághoz bekötése

Összetett és sürgető kihívást jelent a cégeknek a számlázó szoftverek online bekötése az adóhatósághoz az EY szenior menedzsere szerint.

Molnár Péter a könyvvizsgálással és üzleti tanácsadással foglalkozó EY pénteki közleménye szerint azt tanácsolja a cégvezetőknek, hogy azonnal kezdjék el a felkészülést, mivel már csak két hónapjuk maradt az informatikai és adózási feladatok összehangolása. A feladattal olyan szakértőt érdemes megbízni, aki már kész, platformfüggetlen megoldással rendelkezik – tette hozzá. Július 1-től a legalább százezer forintos áfatartalmú számlát belföldi adóalanynak kiállító adózók kötelesek a számlázó szoftverrel készült számlaadatokat online eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, miután az Európai Bizottság nem kifogásolta az erről szóló rendelettervezetet. A Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatát változatlan formában fogadhatják el, a kötelezettségüket nem teljesítő vállalkozások számlánként félmillió forintos bírságra számíthatnak – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kísérleti programok indulnak okostelepülések kialakítására

hét ápr 30 , 2018
Az év közepéig tíz kísérleti program indul digitális eljárásokkal támogatott okostelepülések kialakítására – mondta a Digitális jólét programjáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás hangsúlyozta, a kísérleti program helyszínei között különböző helyzetű és népességű települések lesznek majd. A fejlesztéseket az év végére szeretnék befejezni, a bevált eljárásokat jó gyakorlatként mutatják majd […]
Deutsch Tamás

Friss, ropogós