Csökkent az SAP negyedéves mükődési eredménye

Az SAP német szoftvergyártó működési eredménye 11 százalékkal, 2,125 milliárd euróra csökkent a tavalyi utolsó negyedévben. A piaci tőkeértéke alapján Európa legnagyobb technológiai vállalata kedden azt közölte, hogy a december végével záródott három hónapban az adózott eredménye két százalékkal, 1,654 milliárd euróra mérséklődött, az egyszeri tételek figyelembe vétele nélküli nyeresége pedig kilenc százalékkal nőtt változatlan árfolyamok mellett. A cég negyedéves bevétele nyolc százalékkal, 8,04 milliárd euróra emelkedett. A felhőalapú szolgáltatások üzletágának bevétele 35 százalékkal, 1,897 milliárd euróra ugrott.

Ugyancsak a napokban hozták nyilvánosságra, hogy a SAP tavalyi adózott eredménye 17 százalékkal, 3,387 milliárd euróra csökkent, működési eredménye 21 százalékkal 4,495 milliárd euróra esett. A vállalat tavalyi bevétele 12 százalékkal, 27,553 milliárd euróra nőtt, a felhőalapú szolgáltatások üzletág bevétele 39 százalékkal, 6,934 milliárd euróra emelkedett. Az SAP az eddig várt 28,6-29,2 milliárd euróról 29,2-29,7 milliárd euróra javította idei bevételvárakozását, működési eredményvárakozását pedig 8,8-9,1 milliárd euróról 8,9-9,3 milliárd euróra emelte — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Korlátozott részvételi lehetőséget ad a brit kormány a Huaweinek az 5G hálózat kiépítésében

pén jan 31 , 2020
Engedélyezi a brit kormány a kínai Huawei távközlési konszern részvételét a nagy-britanniai 5G távközlési hálózat kiépítésében, de korlátozza a cég hozzáférését a teljes beruházási programhoz. A brit digitális, kulturális, sport- és médiaügyekért felelős minisztérium bejelentése valójában nem említi név szerint a Huaweit, csak úgy fogalmaz, hogy a javasolt új szabályozás […]
telefon