A Google az egyik legaktívabb lobbista Brüsszelben

googleA Transparency International (TI) felmérése szerint a Google és a General Electric (GE) lobbistái több mint ötven találkozón vettek részt az Európai Bizottság legmagasabb rangú tisztségviselőivel Brüsszelben, valamint együttesen 6,75 millió eurót (kétmilliárd forintot) költöttek érdekérvényesítésre fél év alatt, saját bevallásuk alapján – közölte a korrupciót vizsgáló nemzetközi szervezet szerdán honlapján.

A TI első alkalommal publikált felmérésében 4318 érdekérvényesítési célú találkozót elemzett, amelyeket az érintett bizottsági tisztviselők közöltek. A találkozók 75 százalékát vállalati lobbistákkal folytatták, 18 százalékát civil szervezetekkel, négy százalékát agytrösztökkel (think tank), két százalékukban pedig önkormányzatok vettek részt rajtuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXVIII.

csü jún 25 , 2015
Egy jelenlegi GSMA riport szerint több mint 3.6 milliárd egyedi mobilfelhasználó volt 2014 végén – ez a világ populációjának több mint fele. A spamek aránya az e-mail forgalomban 2015 első negyedévében 59,2 százalék volt, ami hat százalékponttal kevesebb, mint az előző negyedévben. Az Amerikai Egyesült Államok megőrizte vezető spamforrás pozícióját 14,5 […]

És még ez is...