Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXVIII.

matematika, matek, egyenlet

  • Egy friss GSMA riport szerint több mint 3.6 milliárd egyedi mobilfelhasználó volt 2014 végén – ez a világ populációjának több mint fele.
  • A spamek aránya az e-mail forgalomban 2015 első negyedévében 59,2 százalék volt, ami hat százalékponttal kevesebb, mint az előző negyedévben. Az Amerikai Egyesült Államok megőrizte vezető spamforrás pozícióját 14,5 százalékkal — áll a Kaspersky spamreportjában.
  • Az internetes adatforgalom 2019-ben 170-szer akkora lesz, mint a régió 2005-ös teljes internetforgalma. Ezen belül a mobil adatforgalom 2014 és 2019 között a 14-szeresére emelkedik, ami 71 százalékos éves növekedést jelent. A mobil eszközök 2019-ben az ip alapú forgalom 22 százalékát adják majd a régióban, szemben a 2014. évi 7 százalékkal — jósolja a Cisco.
  • Az InfoTrends kutatócég előrejelzései szerint 2018-ra világszerte 295 milliárd oldal fog digitális színes tonerrel készülni, ami mostantól számítva évről-évre 6,2 százalékos bővülést jelent ebben a szegmensben.
  • Jelenleg több mint hárommilliárd ember mobilnetezik, egyes kutatások szerint a felhasznált adatforgalom 2019-re akár megtízszereződhet — áll a ZyXEL közleményében.
  • A lézer- és mátrixnyomtatók hazai piaca az eladott készülékek darabszámát tekintve enyhén bővült, így 2014-ben összesen 109 294 nyomtatót értékesítettek Magyarországon. A piac értéke ugyanakkor 58,48 millió dollárra csökkent, ami közel hat százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kockázatalapú autentikáció az új NetIQ Access Managerben

csü jún 25 , 2015
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Access Manager 4.1. A megoldás segítségével az informatikai szakemberek egyszerűen oszthatják ki és kezelhetik a szervezetek munkatársainak hozzáféréseit, a felhasználók pedig kényelmes és biztonságos módon, egypontos bejelentkezéssel vehetik igénybe a napi munkához szükséges alkalmazásokat. A legújabb kiadás kockázatalapú […]

És még ez is...