Itt az Ubuntu 15.04 asztali, telefonos és IoT kiadása

ubuntu-linuxAz Ubuntu mögött álló cég, a Canonical bejelentette, hogy e hét ma, azaz 2015. április 23-án elérhetővé teszi operációs rendszerének legújabb, 15.04-es kiadását. Az új verzió asztalra, kiszolgálóra, telefonra, felhőre, illetve „a dolgok internetjére” (IoT) szánt kiadással fog megjelenni. Az új asztali kiadás a szabad irodai szoftvercsomag, a LibreOffice legújabb 4.4-es kiadásával érkezik. Számos új funkció és teljesítménybeli javulás tapasztalható az előző kiadáshoz képest. Ettől a verziótól kezdve lehetőség van digitálisan aláírt PDF-be exportálni dokumentumainkat, vagy csatlakozni a Sharepoint-hoz, illetve a OneDrive-hoz.

A „Snappy” névre keresztelt változat a legkisebb és legbiztonságosabb kiadása az Ubuntunak. Ez egy szuper könnyű, tranzakciókezelés segítségével frissíthető változat, amely tökéletesen kielégíti a szakemberek, illetve az aktív és egyre növekvő Ubuntu fejlesztői közösség igényeit, a felhőalapú tárolóknál, és a csatlakoztatott okos-eszközöknél elvárt funkciókkal. A változat segítségével működtethetők drónok, robotok, hálózati kapcsolók, mobil bázisállomások, ipari átjárok és még sok más IoT eszköz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az okostelefon az új mp3 lejátszó

csü ápr 23 , 2015
Az eNET – Magyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss felmérése szerint okostelefonnal már a felnőtt magyar internetezők 64 százaléka rendelkezik, közülük 91 százalék szokott telefonján zenét hallgatni, ezen belül 79 százalék pedig legalább havi rendszerességgel teszi ezt. Az okostelefon hatalmas előnye a többi eszközzel szemben, hogy amúgy is mindig velünk van, […]