Gőzerővel épül a Digitális Magyarország

Solymár Károly Balázs
Solymár Károly Balázs

A szolgáltatók fejlesztéseit segítő új jogszabályok, valamint az országos internet hálózatra vonatkozó friss felmérés megalapozza a 2018-ra vállalt kormányzati cél megvalósulását a legalább harminc Mbit/s sávszélességért – összegezte az elmúlt időszak eredményeit Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára. Ezt a folyamatot erősítette az Országgyűlés 2015. július 6-án elfogadott törvénymódosító csomagja, amely felszámolta a hírközlési hálózati fejlesztések útjában álló jogi akadályokat, így jelentősen egyszerűsödtek és gyorsabbá váltak az ügyintézési eljárások.

Szintén nagy könnyebbség a szolgáltatóknak a júniusi közműadó-csökkentés, amely az új nyomvonalon létesített hírközlési közművezetékek, és a már meglévő hálózati szakaszok legalább száz Mbit/s sebességűre történő fejlesztése esetében öt évig teljes adómentességet biztosít. Solymár hozzátette: az eddigi legnagyobb volumenű hálózatfejlesztési kormányzati program a 883 ezerből több mint félmillió háztartásba juttatja el a nagysebességű szélessávot, a többi lefedetlen terület hálózatainak kiépítését önerőből valósítják meg a piaci szereplők, amelyről az érintettek megállapodást kötnek a kormánnyal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pályacsúcs a Sziget Fesztiválon

szo aug 22 , 2015
Idén a VOLT fesztiválon, a Balaton Sound és a Sziget Fesztiválon nemcsak a látogatói rekordok dőltek meg. A Magyar Telekom mobilhálózatán bonyolított adatforgalmazás jelentősen nőtt, meghaladta az előző évi forgalom dupláját. Csak a Sziget Fesztiválon a tavalyi 1,9 terabájthoz képest 4,5 terányi adatot forgalmaztak, ezen belül a 4G adatforgalmazás több mint […]

Friss, ropogós