5G: a Telenor “kitüntetett, legendás nagy öregje” ütötte ki a Digit

Drozdy Győző

Három mobilszolgáltató jelentkezőt – a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t – vett árverési nyilvántartásba szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az árverési eljárás az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák értékesítésére indult. Az NMHH egy jelentkezőt – feltehetően a Digi-t – nem vett nyilvántartásba, mert nem felelt meg a részvételi feltételeknek.

Egy hírportál az NMHH nyilvános szakmai konzultációjáról készült nyilvános jegyzőkönyvben talált rá a lehetséges okra: Drozdy Győző, a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, a szakma nagy öregje kérdezett rá arra, hogy miért maradt ki a tenderkiírásból a korábbi versenyjogi szabályok megsértésének szankcionálása, hiszen azok a korábbi frekvenciatenderben szerepeltek. A versenyjogi szabályokat kizárólag a Digi sértette meg a pályázók közül a kiírás szerinti elmúlt 24 hónapban, amikor felvásárolta az Invitel lakossági üzletágát, és a hatóság félrevezetése miatt kilencvenmillió forintos bírságot szabtak ki a cégre — írja az Index.hu a portálra hivatkozva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

DIGI: az NMHH döntése nem tisztességes

szo szept 14 , 2019
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. bejelentette, hogy nem vett részt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kiírt 5G-s frekvenciaárverésen. A cégcsoport részéről a DIGI COMMUNICATIONS N.V., a Hollandiában bejegyzett anyavállalat indult a pályázaton. A holland anyavállalat tájékoztatása szerint az NMHH határozata nem egyezik meg a pályázati kiírás […]
DigiMobil