Akikre büszkék vagyunk: egy éves a digitális átállás

Solymár Károly Balázs
Solymár Károly Balázs

Többéves előkészítő munkát követően egy évvel ezelőtt zárult le az a folyamat, amelyben mintegy 1,8 millióan álltak át Magyarországon a digitális televíziózásra. Kevesebb mint egy évvel ezután az így felszabadult frekvenciasávot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) már hasznosította. Százötvenezer rászoruló háztartás állami segítséget kapott az átálláshoz – hangzott el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), az NMHH, valamint az Antenna Hungária Zrt. sajtótájékoztatóján.

Az NFM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára kiemelte: az, hogy Magyarországon a digitális átállás folyamatát európai viszonylatban is kiemelkedő színvonalon sikerül végigvinni, jelentős eredmény. Solymár Károly Balázs hozzátette: ez az eredmény az NFM, az NMHH és az Antenna Hungária “jó összjátékának köszönhető”. A digitális átállással kapcsolatos feladatokat az NMHH az e célra létrehozott Országos Digitális Átállási Projekt keretében végezte el.

Az Év Projektmenedzsere Díjat az év legjobb csúcsirányítójának elnevezésű díjat idén Kovács Endre, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) projekt koordinációs főosztályvezetője vehette át az Országos Digitális Átallás Projektben nyújtott kiváló munkájáért.

(Nem nagyon szeretnénk ünneprontók lenni, de talán vannak még, akik emlékeznek, hogy az eredeti tervek szerint 2012volt a digitális átállás végső határideje. Nyilván azért csúszott a projekt másfél évet, mert minden résztvevő, akik most egymás vállát lapogatja ( és most igyekeztünk nagyon-nagyon finoman fogalmazni), élete legnagyobb teljesítményét nyújtotta. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvan melyik vállalt dolgozói a legintelligensebbek Magyarországon

sze nov 5 , 2014
Az Ericsson Magyarország Kft. nyerte az év intelligens nagyvállalata díjat a Mensa HungarIQa, a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő klub magyarországi tagozata által meghirdetett versenyen – közölte az Ericsson. A közlemény szerint a kétfordulós versenyen a vállalatot képviselő munkavállalóknak a legmagasabb intelligenciaátlagot kellett elérniük. Az első lépcső egy online teszt […]
Einstein