Az év végi ünnepek bizonyítják: drága az sms

A Vodafone közölte: az ünnepi mms-ek száma nőtt, míg sms-ből kevesebb volt. A Vodafone ügyfelek 143 ezer ünnepi mms-t küldtek a 2018-2019-es ünnepi időszak öt napján, míg egy évvel korábban 138 066-ot. Az sms-ek száma 6,9 millióra csökkent az előző évi 7,5 millióról. A Vodafone hálózatán a lebeszélt percek száma meghaladta a 44 milliót az ünnepek alatt, az indított hívások száma pedig a 13 millió 350 ezret.

Magyar Telekom adatai azt mutatják, hogy az internetes üzenetküldés mellett még mindig sokan választják a hagyományos sms formátumot a karácsonyi jókívánságok eljuttatásához, bár számuk évente nagyjából öt-tíz százalékkal csökken. Míg 2016-ben 6,9 millió, 2017-ben pedig 6,3 millió sms üzenetet küldtek a Magyar Telekom ügyfelek rokonaiknak, ismerőseiknek karácsonykor, addig az idén már csak hatmilliót. Az újévi sms-ek volumene is hasonlóképpen alakult az előző évhez képest.

Telenornál is megfigyelhető, hogy a hívások és elküldött sms-ek száma is csökkent. A forgalmi adatokból jól látszik, hogy karácsonykor inkább december 24-én köszöntötték egymást az emberek: a kiugróan magas hívásforgalom mellett ezen a napon küldték el a Telenor ügyfelei a legtöbb, közel másfél millió sms-t is az ünnepi időszakban. Ezzel szemben az ünnepek alatt a legtöbb – közel 340 ezer órányi – hívást január 1-jén bonyolították le a Telenor hálózatán, 0 és 1 óra között a megszokottnál nagyobb sms-forgalom volt megfigyelhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kétpárti javaslatot tettek az amerikai törvényhozásban a Huawei egyes termékeinek tilalmára

sze jan 23 , 2019
Amerikai törvényhozók egy csoportja kétpárti törvényjavaslatot nyújtott be a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat gyártotta chipek és egyes alkatrészek amerikai forgalmazási tilalmáról. A törvényhozók javaslata nemcsak a Huawei, hanem a ZTE és más kínai vállalatok olyan termékeire is vonatkozik, amelyek forgalmazása amerikai szankciókat, törvényt vagy exportellenőrzési szabályokat sért. A törvényjavaslatot szinte […]
Huawei

Friss, ropogós