Lezárult a Magyar Posta küldeménykövető projektje

postaLezárult a Magyar Posta „Hivatalos küldeménykövető” elnevezésű kiemelt projektje – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint az ajánlott levelekhez használt belföldi papíralapú tértivevények 2021. január 1-jétől történő kivezetésével, valamint a belföldi tértivevénnyel feladott levelek és hivatalos iratok átvételéről szóló elektronikus kézbesítési igazolás bevezetésével lezárult a Magyar Posta Zrt. által vezetett konzorcium kiemelt projekte. A 2017-ben indult fejlesztés 2,377 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg, amelyhez a Magyar Posta 1,821 milliárd forint saját forrást tett hozzá. A Széchenyi 2020 program fejlesztés keretében a Magyar Posta 2019-ben bevezette az elektronikus kézbesítési rendszert, melynek működtetéséhez mintegy nyolcezer PDA-t, háromezer mobil nyomtatót, és több mint 4000 digitális aláírópadot szerzett be a társaság.

A posta digitális eszközei alkalmasak az elektronikus személyazonosító igazolványok elfogadására is. A fejlesztés lehetővé tette bárki számára – regisztráció után – a címadatok elektronikus rögzítését is a posta.hu oldalon ingyenesen elérhető ePostakönyv alkalmazás segítségével. Ezen túlmenően a Magyar Posta 2020. júliustól kivezette a hivatalos iratokhoz használt papíralapú tértivevényt, majd 2021. január elsejétől valamennyi belföldi tértivevényes levél esetén megszüntette a tértivevény lap használatát. A belföldi tértivevényes levél kézbesítéséről szóló visszaigazolásnál alapértelmezetté vált az elektronikus visszaküldés, de az igazolás továbbra is kérhető papíralapon. Az elektronikus visszaigazolás csökkenti a feladók adminisztrációs terheit, rövidíti az ügyintézési időt – mutatnak rá a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Online nyílt nap az ELTE informatikai karán

sze jan 27 , 2021
Online nyílt napot tartanak csütörtökön az ELTE informatikai karán. A felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, a nemzetközi ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt. A felsőoktatási intézmény tájékoztatása szerint idén minden eddiginél több program […]
I love ELTE

És még ez is...