Kocsmázás helyett is internetezünk

csodalkozikAz internet terjedésének kísérő jelenségeként a blogolás, kommentelés egyre inkább beépül a mindennapi médiahasználatba, a különféle bejegyzések hangvétele pedig sok esetben képet ad a lappangó társadalmi feszültségekről is – állítja a témát kutató Kelen András szociológus, közgazdász. Az online oldalakon megjelenő hozzászólások a közösségi érintkezés újszerű színterét jelentik, amely a technika jóvoltából gyakran a hagyományos kocsmai beszélgetések pótlására szolgál – mondta az Általános Vállalkozói Főiskola tanszékvezetője az MTI-nek.

Az interneten kommentelve a higgadt érvelés gyakran elvész, helyette – nem ritkán – a gyalázkodás, a verbális agresszió motiválja az interneten egymással értekező résztvevőket. Mivel pedig az arctalanság megóv a kijelentésekkel járó felelőségtől, az effajta indulatok mindinkább elszabadulhatnak, egyre vaskosabb sértegetésekben merülhetnek ki. E jelenség tömeges méreteket öltve jelzést ad nem csupán az adott kommentelők, de a társadalom nagy részének mentális állapotáról, a méltánytalanságok, a kibeszéletlen, szőnyeg alá söpört kérdések tömkelegéről, amelyek mind válaszra várnak – hívta fel a figyelmet a szociológus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Magyar Közút beolvasztotta az Útinform Facebook oldalát

szo máj 17 , 2014
Az Útinform Facebook oldalon közölt híreket ezentúl a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját Facebook oldalán osztja meg – tájékoztatta a társaság kommunikációs vezetője az MTI-t. Pécsi Norbert Sándor hangsúlyozta: a társaság oldalán teszi közzé reggeli friss összefoglalóját, a nagyobb korlátozásokkal járó, tervezett munkálataikról. A kommunikációs vezető felhívta a figyelmet arra, […]