Kis Gömböc: Albán távközlési céget vesz a 4iG

AlbtelecomA nyugat-balkáni régióban bővíti telekommunikációs portfólióját a 4iG Nyrt., miután végleges adásvételi megállapodást kötött az ALBtelecom 80,27 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására a török Çalik Holding többségi érdekeltségébe tartozó Cetel Telekommal – közölte a társaság.

A közlemény szerint az ALBtelekom Albánia első számú vezetékes internet- és tévészolgáltatója, a legnagyobb optikai hálózat tulajdonosa az országban és jelentős saját hálózattal bíró mobilszolgáltató. Az ALBtelecom irányító többségi tulajdonának megszerzése az albán hatóságok jóváhagyását követően, várhatóan 2022 januárjában zárul. A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra. A 4iG tulajdonostársa az ALBtelecomban az albán állam marad, amely kisebbségi tulajdonosi jogait továbbra is az Albán Gazdasági Minisztériumon (13,78 százalék) és az Albán Postán (2,47 százalék) keresztül gyakorolja a társaságban. Az ALBtelecom részvénycsomagja több lépésből álló tranzakcióval kerül a 4iG tulajdonába, amelynek eredményeként intézményi befektetőként Törökország egyik legjelentősebb vállalatcsoportja a Çalik Holding három százalék körüli tulajdont szerezhet a magyarországi infokommunikációs nagyvállalatban. Az együttműködés további közös üzleti lehetőségeket nyithat a Çalik Holding és a 4iG számára a balkáni térségben, illetve Közép-Ázsiában – tették hozzá.

Az 1912-ben alapított és 743 alkalmazottat foglalkoztató ALBtelecom a telekommunikáció minden területén jelen van infrastruktúrájával és szolgáltatásaival Albániában. A vállalat az elmúlt évben 57,9 millió euró bevétele mellett 17,4 millió eurós EBITDA-t ért el. A társaság 168 ezer vezetékes hang-, 129 ezer internet-, illetve 71 ezer tévé-előfizetőjével a legjelentősebb albániai vezetékes távközlési szolgáltató, 420 ezer mobilelőfizetőjével pedig a harmadik legjelentősebb mobiloperátor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szakképzés: tabletet kapnak a tanfolyamot végző oktatók

vas dec 12 , 2021
A szakképzés digitalizációját elősegítő informatikai eszközöket adtak át a napokban. A digitális munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztését célzó projekt képzési programját sikeresen elvégző oktatók a munkájukat segítő, speciális szoftverekkel ellátott tableteket kapnak. A közép-magyarországi régióban kiírt projekt célcsoportjai között vannak a szakképzési intézmények, szakképzési centrumok alkalmazásában álló oktatók és pedagógusok is. Számukra […]
szakképzés tanuló oktatás

Friss, ropogós