Szakképzés: tabletet kapnak a tanfolyamot végző oktatók

szakképzés tanuló oktatásA szakképzés digitalizációját elősegítő informatikai eszközöket adtak át a napokban. A digitális munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztését célzó projekt képzési programját sikeresen elvégző oktatók a munkájukat segítő, speciális szoftverekkel ellátott tableteket kapnak. A közép-magyarországi régióban kiírt projekt célcsoportjai között vannak a szakképzési intézmények, szakképzési centrumok alkalmazásában álló oktatók és pedagógusok is. Számukra olyan, újonnan fejlesztett digitális képzések indultak, amelyeket be tudnak építeni a napi munkájukba, elősegítve ezzel a szakképzés módszertani megújulását. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint nő a szakképzés népszerűsége, ebben a tanévben mintegy 12 százalékkal többen jelentkeztek, mint egy évvel korábban, és nőtt a szakképző iskolákba jelentkezők száma is.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal tájékoztatása szerint eddig 1072 oktató, illetve pedagógus vett részt ezekben a képzésekben. A projekt összesen kétezer résztvevő bevonását teszi lehetővé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az EU tíz évvel meghosszabbítaná a roaming-díjakra vonatkozó szabályokat

vas dec 12 , 2021
Az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament tárgyalói megállapodtak arról, hogy a következő tíz évben is többletköltségek nélkül legyen használható a mobiltelefon az Európai Unión belül tett utazások során. Az Európai Unió 2017 júniusában törölte el a roamingdíjakat, azóta az európaiak az unión belüli utazásaik során ugyanolyan feltételekkel használhatják […]
EU roaming

Friss, ropogós