Kiderült, hogy a fogyatékkal élők mobiloznak és interneteznek

fogytámA fogyatékkal élő ügyfelek teljes társadalmi integrációjában és önálló életvezetésükben a hírközlési szolgáltatások jelentős segítséget nyújtanak – derül ki az NMHH országos felméréséből, amely a speciális fogyasztói csoportoknak az infokommunikációs javakhoz való kapcsolódását térképezi fel. A tanulmány szerint a fogyatékkal élők körében a mobilszolgáltatások és az internet a két legelterjedtebb távközlési szolgáltatás.

A távközlési szolgáltatások használatában jelentős különbség van a látássérültek, a hallássérültek, a mozgássérültek és az értelmi fogyatékosok felhasználói csoportjait tekintve. A mozgássérültek között magas az idősek aránya, így ők kevésbé használják az „okos” infokommunikációs eszközöket. A látássérültek viszont a mozgássérültekhez képest magasabb iskolázottságúak, több közöttük a fiatal is, emiatt jóval nagyobb arányban veszik igénybe a modern technológiákat. Az értelmi fogyatékkal élőknek anyagi okok miatt a távközlés területén már az eszközökhöz való hozzájutás is nehézséget jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A DDoS támadások akár hetekig is eltarthatnak

csü aug 6 , 2015
A Kaspersky Lab kutatása szerint, a vállalkozások több mint egyötöde szenvedett már el olyan DDoS támadást, amelynek köszönhetően több napig vagy akár hetekig fennálló problémák jelentkeztek a szolgáltatásban. A DDoS támadások következményei között egyaránt megtalálható a korlátozott internet-hozzáférés, valamint az online szolgáltatások teljes leállása, de egy ilyen incidens akár súlyos […]
router

Friss, ropogós