A DDoS támadások akár hetekig is eltarthatnak

ethernet-routerA Kaspersky Lab kutatása szerint, a vállalkozások több mint egyötöde szenvedett már el olyan DDoS támadást, amelynek köszönhetően több napig vagy akár hetekig fennálló problémák jelentkeztek a szolgáltatásban. A DDoS támadások következményei között egyaránt megtalálható a korlátozott internet-hozzáférés, valamint az online szolgáltatások teljes leállása, de egy ilyen incidens akár súlyos anyagi veszteséggel is járhat. A cég méretétől függően ez az összeg átszámítva 14 millió forinttól egészen akár százmillió forintig is terjedhet.

A felmérésből kiderült, a támadások 13 százaléka okozta a szolgáltatások teljes leállását, míg a képviselők 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a letöltéseknél súlyos időkésleltetések voltak tapasztalhatók. Továbbá a válaszadók 33 százaléka nyilatkozta azt, hogy az oldalak betöltése lelassult, míg 29 százalékuk állította, hogy a támadás következtében egyes tranzakcióknál szolgáltatási hibát észleltek.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb Nikon objektív a piacon

csü aug 6 , 2015
A Nikon vadonatúj taggal bővítette sokoldalú f/1,8 rekeszértékű fix objektívjei sorát: ez az AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED. A professzionális testvérénél könnyebb és kompaktabb kivitelű, gyors, FX formátumú objektív kiválóan alkalmas dinamikus, immerzív képek készítésére. „A nagy látószögű objektívek akkor vannak elemükben, ha ki szeretnénk hangsúlyozni a perspektívát, a 24 […]