Kiberbiztonság: Kína keményen visszautasítja a vádakat

APT31Peking felszólította az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát, hogy hagyjanak fel „a kiberbiztonság átpolitizálásával, Kína rágalmazásával és bemocskolásával”, melyet politikai manőverezésnek nevezett.

„Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság részéről puszta politikai manőverezés a Kínának tulajdonított állítólagos kibertámadások felhánytorgatása, valamint a kínai személyek és szervezetek szankcionálása” — mondta Lin Csien kínai külügyminisztériumi szóvivő. Hozzátette: Peking „határozottan elégedetlen ezzel, teljes mértékben ellenzi ezt és az országgal szembeni egyoldalú szankciók bevezetését is”. „Korábban Kína technikai jellegű pontosításokat és válaszokat adott a brit fél által benyújtott APT31-es információkra. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a brit fél által benyújtott bizonyítékok elégtelenek, és a vonatkozó következtetésekből hiányzik a szakmaiság” — jelentette ki Lin, majd hozzátette, hogy a brit kormány azóta sem reagált erre bővebben.

Az amerikai és brit hatóságok korábban az Advanced Persistent Threat Group 31, röviden az APT31 becenevet adták a hackercsoportnak, amely szerintük a kínai állambiztonsági minisztérium egyik szerve. Amerikai és brit tisztviselők hétfőn megvádolták Kínát, hogy kibertevékenységet folytat a brit demokratikus intézmények és parlamenti képviselők ellen egy nagyszabású kémkedési kampány részeként. A napokban az új-zélandi kormány is aggodalmát fejezte ki a kínai kormánynak az új-zélandi parlament ellen 2021-ben végrehajtott kibertámadásban való feltételezett részvételével kapcsolatban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Veszélyes a 18 éven aluliakra a Kulcs a zárját című sorozat

hét ápr 1 , 2024
ShareTweetPinShareNem megfelelően osztályozta egy sorozat Magyarországon is elérhető epizódjait a Netflix. A Médiatanács emiatt a holland társhatósághoz fordult, amely változtatott a korhatári jelölésén. Állampolgári bejelentés alapján, a klasszifikációs rendelkezések érvényesülése szempontjából vizsgálta a Médiatanács a Netflix lekérhető (streaming) médiaszolgáltatáson elérhető, Locke & Key – Kulcs a zárját című sorozat első […]
Kulcs a zárját sorozat

És még ez is...