Kezdi érzékenyen érinteni a nagy hirdetők bojkottja a Facebookot

Külső vizsgálatot kezdeményezett a gyűlöletbeszédet tartalmazó bejegyezések ellenőrzéséről a Facebook, a cég a szakértők szerint így próbálja kifogni a szelet az ellene bojkottot hirdetők vitorlájából.

Az utóbbi időben számos vállalat csatlakozott az amerikai civil szervezetek által kezdeményezett “Stop Hate for Profit” kampányhoz, amelynek szervezői szerint az oldal keveset tesz annak érdekében, hogy kiszűrje a rasszista és gyűlöletkeltő tartalmat. A cél minél több nagy céget meggyőzni arról, hogy szüneteltesse hirdetéseit a közösségi platformon, így nyomást gyakorolva a szabályozás módosítása érdekében. A felhíváshoz olyan vállalatok is csatlakoztak, mint például az Unilever, a Starbucks, a Ford Motor vagy a Coca-Cola. Mark Zuckerberg, a közösségi portál alapító-vezérigazgatója bejelentette, hogy megbízzák a Media Rating Council nevű, médiakutatásokkal foglalkozó céget annak felülvizsgálatával, hogy a portál megfelelően kezeli-e, illetve eltávolítja-e a gyűlöletkeltő bejegyzéseket és tartalmakat. Továbbá azt is bejelentették, hogy a jövőben az oldalon elsőbbséget biztosítanak a forrásmegjelöléssel ellátott, átlátható információknak, az újságírók által írt szövegek közzétételének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csillagfény ezüst: még nem tudni mikor érkeznek a TCL 10 Plus okostelefonok

vas júl 5 , 2020
A TCL Mobile, a TCL Communication okostelefon márkája hivatalosan is bejelentette, hogy kibővíti a TCL 10-es sorozatát, s hamarosan jönnek az új TCL 10 Plus készülékek. A készülék keret nélküli, 6,47 hüvelykes FHD+ ívelt AMOLED kijelzője megnövelt kontrasztot és szebb színeket biztosít a HDR tartalmakhoz. A TCL 10 Plus egy […]
TCL 10 Plus