Duplázott a Hallatlan Alapítvány

tapsxA Hallatlan Alapítvány az elmúlt hónap végén immár második alkalommal nyerte el az Európai Bizottság által létrehozott Európai Nyelvi Díjat – jelentette be a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szűts Ildikó. A Vodafone alapítványa és a Hallatlan Alapítvány évek óta dolgozik azon, hogy a mobiltechnológiát a siketek és nagyothallók társadalmi integrációjának szolgálatába állítsa. Az együttműködés első eredménye volt az az interneten és mobiltelefonon elérhető jelnyelvi szótár, amely a magyar jelnyelv hatékony oktatási formáját nyújtja. Ennek gyermekek számára íródott változata, az iOS és Android eszközökre ingyenesen letölthető “Jeles” alkalmazás az idei Sziget Fesztiválon debütált. A szolgáltatások fejlesztése terén újabb jelentős előrelépést jelentett 2013 szeptemberében a videós jelnyelvi tolmácsszolgálat létrehozása, illetve a szolgáltatás elérhetőségének biztosítása kilenc budapesti Vodafone üzletből 2014 nyarától.

A Hallatlan Alapítvány először 2006-ban nyerte el a jelnyelv használatának és oktatásának népszerűsítéséért kapott Európai Nyelvi Díjat. Ezt követően 2012-ben a Limassolban megrendezett Többnyelvűség Európában című nemzetközi konferencián az elmúlt tíz év legjobb magyar projektjének választották az Alapítvány által létrehozott internetes jelnyelvi szótárat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiszervezte a fejlesztést a ReachMedia

szo okt 4 , 2014
Külön cégbe szervezi web- és mobilfejlesztési, valamint arculattervezési feladatait a ReachMedia Kft. A d-code cégvezetői posztjára házon belülről nevezték ki Tóth Tamást, aki eddig a ReachMedia fejlesztési igazgatójaként tevékenykedett. Az új társaság felel a Jobinfo.hu integrált álláskereső és -aggregátor oldal folyamatos fejlesztéséért és üzemeltetéséért, valamint a hetente 3,5 millió levelet kiküldő […]
Irodai munka. programozó

Friss, ropogós