Katonás vezetőváltás a Nokiánál

zagyvabela

Zagyva Béla

Ésik Róbert közel 12 év után távozik a Nokiától. A társaség utódjául Zagyva Bélát, a Nokia Solutions and Networks TraffiCOM Kft. ügyvezetőjét nevezte ki, aki a továbbiakban a Nokia országigazgatói (country director) pozícióját is betölti. Zagyva elsődleges feladata a cég további eredményes működésének támogatása lesz, különös tekintettel a helyi szervezeti egységek zökkenőmentes együttműködésére, a Nokia mint pozitív munkáltatói márka erősítésére, és a Nokia új, elsősorban a mobil-szélessávra, minőségre és innovációra összpontosító stratégiájának helyi szintű sikeres végrehajtására.

Zagyva 48 éves, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán végezte. Pályafutását hivatásos katonatisztként kezdte mérnöki beosztásban, fejlesztési és műszaki támogató területeken, majd 1996-ban csatlakozott a Siemens Telefongyár Kft.-hez. A Siemens kötelékében elsősorban értékesítési pozíciókban tevékenykedett. 2001-től a cég különböző üzletágainál látott el vezetői feladatokat, 2004-ben a Siemens Enterprise Networks igazgatójának nevezték ki. A Nokia Siemens Networks megalakulását követően a Nordic alrégió (Skandinávia, Finnország és balti államok) stratégiai és üzletfejlesztési vezetőjeként tevékenykedett. 2008-ban a Microsoft Magyarországnál folytatta pályafutását, a kormányzati szektorért felelős értékesítési területen, amelynek munkáját később megbízott vezetőként irányította. 2011-ben tért vissza korábbi cégéhez, a TraffiCOM-hoz.

A vezetőváltással egyidejűleg a Nokia bejelentette Tóth Erzsébetnek, a Nokia Solutions and Networks Kft. pénzügyi-számviteli vezetőjének ügyvezetői kinevezését is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.