Jótett helyébe… ellopták a laptopját

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt az ellen a pécsi férfi ellen, aki 2016 júniusában úgy lopta el a neki szállást adó idős sértett laptopját, hogy a sértett közben a lakásban aludt.

A vádlott 2016. június 19-én Pécs keleti részén olcsó albérletet keresett, amikor a számára ismeretlen 82 éves későbbi sértett felajánlotta, hogy őt és barátnőjét gépkocsijával elviszi egy címre, ahol találhatnak szállást. Mivel a megadott helyen üres lakás nem volt, ezért a sértett megengedte a párnak, hogy nála aludjanak, az ő egyszobás lakásában. Miután az idős sértett elaludt, a vádlott ezt kihasználva elvitte az alvó sértetthez közel, az ablakpárkányon elhelyezett laptopot, illetve magához vette a sértett gépkocsijának kulcsát, majd a gépkocsival az éjszakai órákban a lakás elől elhajtott.

Mivel a vádlott a laptopot akkor lopta el, amikor az idős sértett aludt, és így a bűncselekményt felismerni, elhárítani nem tudta, ezért a vádlott cselekménye kifosztás bűntettének minősül, amit a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Az ügyészség a férfit a fentieken kívül jármű önkényes elvételének bűntettével is vádolja, mert a sértett gépkocsiját annak engedélye nélkül, jogosulatlanul használta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szabó Ervin a Kulcs-Soft élén

csü febr 23 , 2017
Február elsejétől Szabó Ervin a Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt. vezérigazgatója, a jogelőd vállalkozás alapítóját, Kulcsár Tibort váltja, aki elnöki pozícióját továbbra is megtartja – közölte az ügyviteli szoftvereket fejlesztő és forgalmazó társaság kedden az MTI-vel. A több mint húszezer aktív ügyféllel rendelkező vállalat közölte, a csaknem harminc éve működő cég 2016-os árbevétele közel […]
ZX-81