Előre jelzi a szívinfarktust az életmentő okos óra

A MAP Health Watch nevű, magyar fejlesztésű okosóra előrejelzi a szívinfarktust.

A hazai és nemzetközi kardiológusok bevonásával, Magyarországon fejlesztett MAP Health Watch nevű okos óra, olyat tud, amit más eszköz nem: folyamatosan monitorozza viselője egészségi állapotát és életfunkcióit, és automatikusan jelzést küld a viselőjének, illetve egy orvosi csapatnak, amennyiben veszély, például szívinfarktus közeledtét észleli. A több éve zajló fejlesztés során az eszköz „agyát” jelentő algoritmust olyannyira sikerült tökéletesíteni, hogy a világon egyedülálló pontossággal, hat meghatározott paraméter segítségével képes előrejelezni a leggyakoribb életveszélyes betegségeket, egészségügyi vészhelyzeteket.

A MAP Health Watch az infarktusok döntő többségénél nagy valószínűséggel előre tudja jelezni az esemény bekövetkeztét, felismeri a szívritmuszavarokat, illetve idejekorán kimutatja a lázas állapottal járó fertőzéseket. Továbbá jelzi a stroke (például az ischémiás stroke) kialakulásának kockázatát. A későbbiekben az óra epilepsziás rohamok előjelzésére, allergiás és asztmás tünetek észlelésére is alkalmas lesz, valamint az alvási rendellenességeket is ki tudja majd szűrni. A MAP Health Watch a napokban egyszerre lépett a magyar és nemzetközi piacra. Az Indiegogo nevű oldalon már 195 dollárért (kicsivel több mint ötvenezer forintért) előrendelhető. A közösségi finanszírozási kampány egyelőre zajos sikert arat, hiszen kevéssel több mint egy héttel az indulás után, már több mint 31 ezer dollár (több mint 8 millió forint) értékben vásároltak érdeklődök az eszközből világszerte.

A MAP Health Watch folyamatosan méri:
• a szívizom összehúzódásakor keletkező elektromos • feszültséget (EKG),
• a szívritmust,
• a mozgást,
• a bőrfelület hőmérsékletét,
• a galvánellenállást,
• és a vérnyomást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Okoskesztyűvel olvashatnak a vakok

ked okt 17 , 2017
Magyar egyetemisták találmánya vakoknak adja vissza az olvasás élményét azzal, hogy egy okoskesztyűvel önállóan is tudnak olvasni. A kesztyű és a hozzá kapcsolódó okostelefonos alkalmazás lehetővé teszi bármely nyomtatott szöveg elolvasását, úgy, mintha az Braille-írás lenne – mondta Fülöp Ádám a GlovEye projektvezetője, szoftverfejlesztő. Klinkó Krisztián hardverfejlesztő, alapító elmondta: az […]

És még ez is...