Jön a webhalál… és itt van VII.

nővér kórház egészségügyAz Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója.

7. Webhalál
Akár ma is előfordulhatnak emberéletet követelő hibák a digitális szolgáltatásokban, de ezek száma a halálozási esetek között 2017-re százezer lakosra vetítve is mérhetővé válik, olyan sokak által rettegett – kis valószínűséggel bekövetkező – esetekhez hasonló módon, mint a darázscsípés, vagy a fürdőkádban elcsúszás. Ezek a halálesetek elsősorban az elektronikus navigációs rendszerekhez lesznek köthetők, rögtön utánuk következnek az elektronikusan vezérelt egészségügyi és kórházi ellátások. Ezek az esetek a tényleges bekövetkezési valószínűségüknél lényegesen nagyobb figyelmet kapnak a médiában, akadályozva ezzel bizonyos szolgáltatások és ellátások elterjedését. (A tanulságok levonásáról a folytatásban lesz szó. A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre többen csatlakoznak az eferhez

ked máj 12 , 2015
Újabb hat intézmény csatlakozott a központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez (efer), amely 2014-ben mintegy 1,1 millió fizetési műveletet bonyolított le, több mint kétmillió egyedi ügyben – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel. Idén március 31-ig a Lechner Lajos Tudásközpont, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági […]
Forint