Elképesztő: több, mint száz számítógépeket lopott egy informatikus

bíróságAz erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy 39 éves informatikust, hogy több mint száz számítógépet lopott el munkahelyéről, egy felsőoktatási intézményből – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága sikkasztás bűntett miatt folytat nyomozást a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2021 szeptembere és 2022 februárja között több mint száz asztali számítógépet és projektorokat lopott el egy erzsébetvárosi felsőoktatási intézményből. Az intézményből február 21-én tettek feljelentést, miután az informatikus e-mailt küldött a vezetőségnek, amit így kezdett: „Hatalmas bajt okoztam”. A rendőrség közlése szerint az üzenetben a férfi beismerte, hogy az elmúlt hónapokban eltulajdonította a kezelésére bízott számítógépeket. A mintegy ötvenmillió forint értékű hiányt azért nem vették észre, mert a távoktatás miatt nem használták az informatikai eszközöket. A férfit a rendőrök sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az ellopott eszközök közül – amelyek egy részét zálogházba adta – a rendőrök tizenegy projektort, nyolcvanegy asztali számítógépet, hat laptopot, egy hangsugárzót, tizenegy monitort, hatvan memóriát, illetve hatvanhét videokártyát foglaltak le. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet – áll a rendőrségi közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Cloudflare megvásárolja az Area 1 Security-t

pén febr 25 , 2022
A Cloudflare felvásárolja az Area 1 Security, Inc.-t, amely egy felhőalapú e-mail biztonsági vállalat. A társaság vezető szerepet tölt be az e-mailos adathalász támadások megelőzésében, webes és hálózati környezetben. A Cloudflare az akviziciótól azt várja, hogy a világ leggyorsabb és legmegbízhatóbb e-mail biztonsági megoldását biztosítsa. A modern vállalatoknál az e-mail […]
felhő

És még ez is...