Jön a webhalál, de sebaj… VIII.

monopolyAz Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója.

8. Monopol helyzetek, befolyásszerzés
A Cloud Big Four (Google, Amazon, Facebook, Apple) tevékenységéből és terveiből jól látszik, hogy egyes országok és régiók milyen mértékben kitettek egy-egy szolgáltatónak. A nagyok ma már ott tartanak, hogy nem speciálisan a szolgáltatásukat, hanem magát az alapinfrastruktúrát, az internetet kínálják a potenciális felhasználóknak a világ egyes régióiban, és ez a törekvésük egyre erősebb, ahogy a fejlett világban szűkülnek a növekedési kilátásaik. Az egy szereplős szolgáltatások ellen az adott kormányoknak kevés eszköze van, hiszen még az erős országok is megszenvedik az egyes szolgáltatók ellen vívott harcot, elég arra gondolni, hogy az EU milyen küzdelmek árán tudta térdre kényszeríteni a Microsoft-ot vagy a Google-t. Hogyan tudnák megvédeni érdekeiket a monopol szolgáltatókkal szemben az elmaradott régiók? (A tanulságok levonásáról a folyatatásban lesz szó. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

IFS: megvan az egymilliomodik felhasználó

sze máj 13 , 2015
Az IFS megoldásai, azaz az IFS Applications, az IFS Field Service Management és az IFS Mobile Workforce Management aktív felhasználóinak száma együttesen elérte az egymilliót — jelentette be a svéd vállalatirányítási rendszereket fejlesztő társaság. Az egymilliomodik IFS-felhasználónak járó plakettet Lori Gofton és Lorrie Weiss vette át a globális autóipari gyártó […]

Friss, ropogós