Kínai cégnek adja el digitális rendszerek üzletágát az ams-OSRAM

ams-OSRAMAz osztrák ams-OSRAM szenzor- és világítástechnikai vállalat eladja európai és ázsiai digitális rendszerek üzletágát a Hangcsou székhelyű, tőzsdén jegyzett kínai Inventronics vállalatnak. A 600 alkalmazottat foglalkoztató, a München melletti Garchingban működő digitális rendszer üzletág elsősorban hagyományos és LED-es világításhoz fejleszt kapcsolóegységeket a hozzájuk tartozó világítási modulokkal, szoftverekkel és hálózatba kapcsolható komponensekkel – jelentette be szerdán az ams-OSRAM a tranzakciós összeg megnevezése nélkül. Az értékesítést követően ams-OSRAM továbbra is a csúcstechnológiai félvezető üzletágra, valamint az autóipari, szórakoztatóipari és ipari lámpák üzletágára összpontosít. A tranzakció a vállalatnak a megvilágítási, a vizualizáció és az érzékelés alapvető technológiai területeire összpontosító és a vállalat szempontjából nem alapvető fontosságú üzletágak leépítését előtérbe helyező stratégiájába illeszkedik.

Az ams-OSRAM az első negyedévben 1,2 milliárd euró árbevétel mellett 102 millió euró nyereséget ért el, 38 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. 2021-ben ötmilliárd euró forgalom után az egy évvel korábbinál 15 százalékkal magasabb, 273 millió eurós nyereséget realizált.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Úttörő: Csillebérc új szuperszámítógépet kap

csü jún 16 , 2022
Megszülettek az Európai Nagy Teljesítményű Számítástechnika (EuroHPC) Közös Vállalkozás tavaly decemberben meghirdetett fejlesztési felhívásának támogatási döntései – jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium. Magyarország egy húsz petaflops kapacitású szuperszámítógép kialakításához és működtetéséhez nyert el mintegy hatmilliárd forint forrást. Ez az összeg a projekt értékének és ötéves működtetése költségeinek több […]
szerver

Friss, ropogós