Jön a webhalál, de sebaj… IV.

Az Internet Security Forum (ISF) idén is kiadta jelentését arról, hogy az informatika fejlődése milyen új kihívásokkal szembesít bennünket a jövőben. A tanulmány kilenc olyan veszélyforrást valószínűsít, amelyek már 2017-ig világszerte gondot okozhatnak az informatikában tapasztalható technológiai trendek és felhasználói szokások miatt – mondta Sallai György, a KPMG igazgatója.

4. Technológiai kitettség
A szűkebb értelemben vett technológiai kitettség egyre erősebb. Ahogy az infokommunikációs megoldások iparág-függetlenül egyre inkább átveszik az üzletmenet folyamatainak jelentős részét, úgy válik egyre sérülékenyebbé a gazdaság egésze. A Sandy-hurrikán 2012-ben jelentős károkat okozott a föld felett, de a földalatti aknákban futó kábelek is megsínylették, ami a teljes adat- és hangkommunikációt lehetetlenítette el New Yorkban, a világ egyik pénzügyi központjában. Éppen ezért aggasztó, hogy egyre nagyobb teret kapnak azok az üzleti vagy kereskedelmi megoldások, amelyek működésükhöz a széles sávú internetet alkalmazzák. A probléma mértékét hatványozza, hogy mindez nemcsak a negatív események bekövetkezésének valószínűségét növeli, hanem az okozott kárt is, hiszen egyetlen támadás, vagy természeti csapás egyszerre több szolgáltatást is elnémíthat. (A webhalálról a folytatásban lesz szó, mint ahogy a tanulságok levonásáról is. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egymilliárd Carrier Ethernetre

vas máj 10 , 2015
Az Invitel több mint egymilliárd forint értékű, átfogó fejlesztési programot indít, melynek keretében meglévő optikai gerinchálózatára építve még az idén országszerte újabb 12 településen, 120 gerinchálózati végponton teszi elérhetővé a klasszikus bérelt vonali hálózat legújabb generációs változatát, a Carrier Ethernet technológiát. A fejlesztési program keretében fokozatosan az ország teljes területén, […]
router