GVH: nem tanúsítja a megbízhatóságot a „Megbízható Cég” tanúsítvány

Ugyfel-velemeny-tanusitvanyA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. tisztességtelen kereskedelmi és üzleti gyakorlatot folytat a „Megbízható Cég” megjelölés használatakor, valamint e tanúsítvány népszerűsítésével, mert e minősítést csupán internetes keresések alapján adja, így megalapozatlanul állítja az általa megvizsgált cégekről, hogy azok megbízhatók. A jogsértésért hétmillió forint bírságot szabott ki a GVH, egyúttal eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától.

A GVH vizsgálata feltárta, hogy a kft. a „Megbízható Cég” megjelölés alkalmazását arra alapozza, hogy egy adott internetes keresőmotorral bizonyos, a megbízhatatlanságra utaló szavak (szélhámos, félrevezet, simlis, becstelen, megtévesztő, kókler, becsap, felültet és így tovább) és a vizsgált cég nevének együttes találataira keres rá. Abban az esetben, ha nincs találat, az adott céget megbízhatónak nyilvánítja, és kiállítja számára a „Megbízható Cég” tanúsítványt ellenérték fejében; nem rendelkezik egyéb ismeretekkel a „Megbízható Cég” tanúsítvánnyal rendelkező vállalkozások becsületességéről, üzletpolitikájuk hitelességéről vagy cégvezetésük etikusságáról és tisztességességéről.

Nyilvános cégadatok szerint az Ügyfél Vélemény Kft. 2015-ben 112,312 milliós forgalom mellett 14,757 milliós veszteséget termelt. Akkor 31, idén már 35 fő a társaság dolgozóinak száma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ellenőrizni fogják az állami tisztségviselők tevékenységét a közösségi oldalakon

pén jún 24 , 2016
Kötelesek lesznek beszámolni közösségi médiaprofiljukról az orosz állami tisztségviselők és az ilyen állásokra pályázók az orosz törvényhozás alsóháza által végleges formájában elfogadott törvény szerint. Orosz lapok beszámolója szerint a harmadik olvasásban elfogadott jogszabály értelmében az állami tisztségviselőknek értesíteniük kell a munkaadójukat arról, hogy mely online oldalakon – közösségi médiában, chaten […]

Friss, ropogós