Itt az idő, hogy felkészülj a jövőre

ifs-gas-olajAz aranykornak vége: az olaj- és gázipar megtorpant tavaly, amikor az olajár drasztikusan elkezdett zuhanni. Nem csoda, hogy azonnal lelassultak az iparágban a beruházások, és a kitermelőcégek ismét a költségcsökkentésben látták a kilábalás útját. Pedig most kell befektetni a jövőbe, mert amelyik társaság nem fordítja a maga hasznára a válságot, és nem javítja a versenyképességét, az végleg eltűnhet a süllyesztőben — figyelmeztet társasága blogjában Knut Møystad, az IFS olaj- és gázipari megoldásokért felelős globális igazgatója. A svéd vállalatirányítási rendszereket (ERP) gyártó társaság igazgatója szerint a legjobb stratégia felkészülni a legrosszabbra, és bízni a legjobbakban. Ez utóbbit persze kétértelműen érti, egyrészt az olajipari cégek bízzanak a gazdaság helyreállásában, másrészt pedig azt, hogy a cégében, az IFS-ben is érdemes megbízni, hiszen az olaj- és gázipari megoldásaik piacvezetők.

Møystad konkrét tanácsokat is ad arra, mit érdemes most meglépni a termelővállalatoknak. Mint írja, a költségcsökkentések után javítani kell az üzleti folyamatokat, felül kell vizsgálni az it-megoldásokat a működési hatékonyság növelésének érdekében. Ugyanis, míg korábban, az iparág fénykorában, nem volt igazi nyomás, hogy a folyamatokat egyszerűsítsék, ezért ezt számos vállalat nem is lépte meg. Még mindig vannak, akik nem integrált rendszert használnak, ami miatt drága, pontatlan és nehézkes az adataik bevitele, ami miatt csökken a vezetők döntéshozatali képessége. Az IFS már számtalanszor bebizonyította, hogy képes segíteni az ügyfeleinek a folyamataik egyszerűsítésében, úgy, hogy közben növeli a hatékonyságot, ami az integrált rendszerének, a fokozott gépesítés lehetőségének, az adattisztaságnak és a nagyobb átláthatóságnak köszönhető. Az üzenetünk az: velünk van a tudás, a tapasztalat és azok a megoldások, amelyek át tudnak segíteni a nehézségeken egészen addig, amíg a piac visszatér a normális kerékvágásba – írja Møystad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

HPC: a Lenovo Németországban nyit

pén márc 27 , 2015
A Lenovo bejelentette a cég első globális nagyteljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációs központját, amely folyamatos K+F és alkalmazás tesztelő helyet kínál, valamint egy új ökoszisztémát, amelyben a partnerek közösen dolgozhatnak olyan projektek megvalósításán, melyek a HPC kereskedelmi előnyeit eljuttatják az ügyfelek szélesebb köréhez. Az Intel-lel való szoros együttműködés miatt, a központ […]
szerver

Friss, ropogós