Bitcoin automatát állítanak fel Rómában

A legnagyobb olasz vasútállomáson, a római Termini pályaudvaron lép működésbe június 26-án Itália első Bitcoin-automatája. Az akármilyen más pénz-automatához hasonló berendezésnél vásárolni és eladni is lehet majd a digitális fizetőeszközt. A Bitcoin-automata annyiban lesz csak más, hogy ügyfeleinek nem lesz bankkártyája és a tranzakcióhoz regisztrálni kell személyes adataikat.

A Bitcoin-automatát azon a napon avatják fel, amelyen Olaszországban negyedik alkalommal rendezik meg a No Cash Day-napot. Ezen az Olaszországban székes körben elterjedt lakossági készpénzhasználat helyett az elektronikus kártyahasználatot szorgalmazzák. Az olaszországi fizetések kilencven százaléka készpénzben történik. A római lesz a Bitcoin 21. automatája Európában. A virtuális pénzzel közel kétszáz olaszországi üzletben lehet már fizetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csak óvatosan Brazíliában!

sze jún 11 , 2014
Nagyon észnél kell lenni annak a szerencsés hazánkfiának, aki a héten kezdődő foci világbajnokságon részt vehet. Bankkártyadataira vadásznak ugyanis az úgynevezett Chupa Cabra vírus és a Trojan-Spy.Win32.SPSniffer víruscsalád. Ezen kártevők számos fajtája fedezhető fel Brazíliában, de persze több, más ország területén is, köszönhetően a PIN-pad eszközök népszerűségének. Ezek az eszközök […]
vírus

Friss, ropogós