Ismét nyakunkon a CES

cesMár csak néhány hét, hogy Las Vegasban kiderüljön, mik lesznek a jövő év technológiai trendjei és leghájpoltabb kütyüjei. 2015. január 6-9. között 3500 kiállító – a legnagyobb mamutcégektől az ígéretes startupokig – mutatja be a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES) a legfrissebb fogyasztói elektronikai újdonságaikat. A CES-en az egyik leghangsúlyosabb terület a rohamtempóban fejlődő járműipari innováció lesz. Rekordszámú, összesen 11 nagy autógyártó – az Audi, a BMW, a Chrysler, a Ford, a GM, a Hyundai, a Mazda, a Mercedes, a MINI, a Toyota és a Volkswagen mutatja majd be legfrissebb intelligens megoldásait. Többek között terítékre kerülnek a legújabb sofőrnélküli, karambolmegelőző és járművek közötti kommunikációs technológiák is.

Elemzők szerint a különböző okoseszközök és az ezekbe épített szenzorok alapvetően változtatják meg életmódunk szinte minden aspektusát. A CES egy külön kiállítóteret szentel az „életstílus technológiának”, ahol bemutatják a mindennapi életünket befolyásoló legfrissebb technológiai trendek az oktatás, a család, a fitnesz, az egészség, a gyerekek, az idősek és a viselhető eszközök tematikája köré csoportosítva. Ehhez kapcsolódóan szintén kiemelt figyelmet kapnak a szinte már mindenhol – okostelefonjainkban, különböző fitneszkütyükben, ruhákban, játékokban, autókban – jelenlevő szenzorok.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A csilláron is lógtak az NJSZT konferenciáján

hét nov 24 , 2014
Telt házzal rendezték meg a 8. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferenciát, amelyet az Okosodjunk okosan szlogen jegyében rendezett meg a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A konferencia áttekintést nyújtott az információs társadalom előnyeiről, lehetőségeiről és egyúttal felhívta a figyelmet a „tárgyak internete”  az m2m világ új lehetőségeire és veszélyeire. A konferencián […]
taps