Érdekes kötvényaukciót tartott a Magyar Telekom

Magyar TelekomA Magyar Telekom a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában (Nkp) sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetők részére – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint az aukció eredményeként a kibocsátandó hétéves futamidejű, fix kamatozású vállalati kötvények november 26-án kerülnek forgalomba. Felajánlott mennyiség névértéken hetvenmilliárd forint, a benyújtott összes ajánlat névértéken 96,95 milliárd forint. A cég a kötvényaukcióval 70,83 milliárd forint forrást vont be. A közleményben Rékasi Tibor, a vállalat vezérigazgatója elmondta: a kötvénykibocsátási tranzakció az eddigi legjelentősebb a cég történetében. A korábban bejelentettekkel összhangban a távközlési társaság a kötvénykibocsátásból származó forrást fejlesztései megvalósításához, a jelenleg 2,3 millió végpontot elérő gigabites, vezetékes hálózatának bővítésére, az 5G hálózata lefedettségének további növelésére, valamint frekvenciasávok vásárlására használja fel a jövőben. Darja Dodonova, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese fontos eredménynek nevezte a jelentős befektetői érdeklődést, mivel így versenyképes feltételekkel juthattak forintban denominált finanszírozáshoz. A társaság közölte: kezdeményezi a kötvények regisztrációját a Budapesti Értéktőzsde által működtetett Xbond multilaterális kereskedési rendszerbe a kibocsátást követő kilencven napon belül. (A társaság negyedéves eredményei jók, készpénzben is erős a cég: érdekes volna tudni, miért volt szükség az aukcióra. A -szerk.- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EB cselekvési tervet mutatott be a szellemi tulajdon védelmének erősítésére

pén nov 27 , 2020
Az Európai Bizottság a szellemi tulajdonnal kapcsolatos új cselekvési tervet mutatott be – közölte az uniós bizottság. Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos a stratégia bemutatásakor elmondta, a cselekvési terv olyan kulcsfontosságú lépéseket határoz meg a kreatív és innovatív ipara számára, amelyek célja a szellemi tulajdon védelmének javítása mellett […]
Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos

És még ez is...