iPhone 5s: kétszer annyi bit, kétszer annyi összeomlás

Az iPhone 5s elvileg kétszer gyorsabb, mint elődje, az új 64 bites processzorának köszönhetően. Azonban egy ekkora váltás problémákat is okozhat. Az AllThingsD felmérése alapján az iPhone 5s kétszer annyiszor omlik össze, mint elődje vagy az iPhone 5c. A probléma oka az, hogy a külső fejlesztők alkalmazásai még nem készültek el a váltásra. Korábban is voltak problémák, de idén rengeteg dolog változott az iPhone 5s-szel programozói szempontból, ami fejtörést okozhat a fejlesztőknek. Az iPhone 5s-en ugyanis 64 bites processzora miatt néhány korábbi kódolási trükk nem működik.
Az iOS-re Objective-C-ben lehet alkalmazásokat írni, melynek alapja a C nyelv. Ez hardver közeli programozást is lehetővé tesz, méret szerint is lehet memóriát foglalni, ami egy ilyen architektúrális váltásnál komoly galibákat okozhat. Amint minden fejlesztő frissíti alkalmazását az új telefon megváltozott hardveréhez a programhibák száma is vissza fog állni a megszokott értékre — írja beszeljukmac.com.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Négymagos és olcsó, viszik mint a cukrot

ked okt 15 , 2013
A Xiaomi bejelentette, hogy a nemrégiben piacra dobott HongMi elnevezésű készülékből az első százezer példányt alig kettő perc és öt másodperc alatt sikerült értékesíteni. Ebben igen komoly szerepet játszott, hogy a középkategóriás smartphone-t átszámítva mintegy 30 ezer forintos áron kínálták. Ezért az összegért egy olyan okostelefont kapnak a vásárlók, amelyben […]
ZX-81

És még ez is...