Ingyenes online grafikai programot mutatott be a GNSoft

A GNSoft Kft. már-már desktop szintű képszerkesztő applikációt alkotott, amely bármely böngészőből elérhető. A fejlesztők szerint az új megoldás a vetélytárs online applikációkat – Aviary, Pixlr, Deviantart Muro, PhotoShop Express. PicMonkey – messze lekörözi funkciókínálat terén. Az oaPIX Online Photo & Art App alkalmazásban egy kattintással elérhetők olyan effektek és szűrők, amelyek megvalósítása kezdők számára PhotoShopban, vagy GIMP-ben eddig több oldalas tutorial, vagy öt-tíz perces oktatóvideó segítségével volt megvalósítható. Feliratok, matricák, művész és generatív art eszközök garmadája áll rendelkezésre. Ha végtelenített textúrákra van szükség, vagy színátmenetekre, esetleg át kellene színezni egy képet – akár egy másik kép színei szerint -, az oaPIX ebben is otthon van. Közel 300 effekt és szűrő áll rendelkezésre, a legtöbb a már említett egykattintásos módban is meggyőző eredményt hoz, de ezen felül csúszkákkal testre is szabható, így növelve az amúgy is nagyon nagy számú variációs lehetőséget.

Gál Norbert, a GNSoft Kft. ügyvezetője a [-] mínuszos.hu kérdésére elmondta, hogy idővel reklámokat fognak megjeleníteni az applikációban, így fognak bevételt generálni. A fejlesztés másik megtérülési forrása a Pro előfizetői csomag, amivel nem csak az oaPIX-en, hanem az Országalbum-on is előnyöket élvezhetnek az ügyfeleik. A Pro előfizetők ráadásul reklámmentes felületet kapnak. Van és lesz is az applikációnak néhány olyan funkciója, ami a Pro előfizetőknek lesz elérhető, például a manuális rétegkezelés, színgörbék kezelése, EXIF adatok kiolvasása. A FullHD méret feletti képszerkesztés már jelenleg is Pro előfizetőnek járó jogosultság.
Későbbiekben tervezik az oaPIX-re építeni még másik két bevételi forrást is, de erről még korai beszélni — közölte a Gál. A további fejlesztésekről az ügyvezető elmondta, hogy jelenleg a legfontosabb a natív mobil applikáció, amellyel offline is lehet szerkeszteni. Továbbfejlesztik az effekt- és szűrő “arzenált” is. Már jelenleg is lehetőség van effektlánc beküldésére, ami ha különleges illetve más, mint az eddigi hatások valamint sok képen ugyanúgy hozza az eredményt, akkor beépítik önálló effektként/szűrőként, az effekt/szűrő pedig a beküldő nevét fogja viselni. Terveik szerint később lehetőséget biztosítanak majd külsős fejlesztőknek effekt/szűrő/ecset pluginek fejlesztésére is, amelyhez egy fejlesztőkörnyezetet is rendelkezésre fognak bocsátani. A másik fejlesztési ág a “valódi” többnyelvűség, a nemzetközi porondon első körben az angol nyelvvel indítanak. Akár heteken belül indulhat a nemzetközi start, de ehhez tőkeinjekcióra lenne szükségük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Előre jelzi a szívinfarktust az életmentő okos óra

ked okt 17 , 2017
A MAP Health Watch nevű, magyar fejlesztésű okosóra előrejelzi a szívinfarktust. A hazai és nemzetközi kardiológusok bevonásával, Magyarországon fejlesztett MAP Health Watch nevű okos óra, olyat tud, amit más eszköz nem: folyamatosan monitorozza viselője egészségi állapotát és életfunkcióit, és automatikusan jelzést küld a viselőjének, illetve egy orvosi csapatnak, amennyiben veszély, […]

És még ez is...