Indul a FAIR pályázatkitöltő rendszer

CsepreghyNandorSzerda délutántól indul a 2014-2020-as uniós pályázati források elérését lehetővé tevő informatikai rendszer, a Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszer (FAIR) azaz a pályázati elektronikus ügyintézés felülete – jelentette be Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációjáért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Az államtitkár szerint a rendszer legnagyobb újítása, hogy összeköttetésben áll néhány közhiteles adatbázissal – NAV, Cégbíróság, Földhivatal – így ezek segítségével automatikusan tudja lekérni a pályázó elektronikusan a szükséges dokumentumokat. Szavai szerint az új informatikai rendszer lehetővé teszi, hogy Magyarországon olyan pályázati rendszer működjön, amely valóban reagál a pályázói érdekekre. Hozzátette: a felület külső, fizetett segítség nélküli pályázást tesz lehetővé, a korábbi hatszáz adatmező helyett háromszázra csökkent a kitöltendő felület egy-egy pályázat esetén, és tovább fog csökkenni — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A háztartások vezetékestelefon-ellátottsága 64,61 százalék

sze nov 5 , 2014
Szeptemberben a hagyományos vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 55,7 százalékot jelent. Második helyen UPC áll 15,2 százalékkal, harmadik az Invitel 12,6 százalékkal, majd a Digi 9,8 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató […]
telefon

És még ez is...