Így védheted a magánéleted: fizess készpénzzel

forintNemrég az Ashley Madison botrány (egy kanadai társkeresőoldal, melynek adatai egytől-egyig hackerek kezére került) elérte csúcspontját, mikor a hackerek felfedték a privát felhasználók adatait az interneten. Állítólag két öngyilkosság követte az esetet, így a kellemetlen helyzet halálos kimenetelűvé vált. A Kaspersky Lab biztonsági kutatója, Kátya Kocsetkova most hat egyszerű lépésben összefoglalja, hogyan kerülheti el magánéletének kiszivárgását.

2. Ha lehetséges fizessen készpénzzel vagy használjon ajándékutalványokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az eladó nem tartja nyilván a nevét és címét, így megőrizheti névtelenségét. Ha mást nem, igénybe vehet egyszer használatos virtuális kártyát, hogy megvédje a fő kártyáját a hackerektől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Adásunkat megszakítjuk: jön a "nem tetszik" gomb

csü szept 17 , 2015
Hamarosan megjelenik a “nem teszik” gomb a Facebook közösségi hálózat felületén – közölte kedden a cég alapítója. A második Menlo-parki varázsló, Mark Zuckerberg emlékeztetett ara, hogy a felhasználók már régóta kérik egy ilyen lehetőség létrehozását. Gyakorlatilag azóta, hogy a “tetszik” gomb 2009-ben megjelent. “Rendkívüli nap a mai, mert ma van […]

Friss, ropogós