Adásunkat megszakítjuk: jön a “nem tetszik” gomb

dislikeHamarosan megjelenik a “nem teszik” gomb a Facebook közösségi hálózat felületén – közölte kedden a cég alapítója. A második Menlo-parki varázsló, Mark Zuckerberg emlékeztetett ara, hogy a felhasználók már régóta kérik egy ilyen lehetőség létrehozását. Gyakorlatilag azóta, hogy a “tetszik” gomb 2009-ben megjelent. “Rendkívüli nap a mai, mert ma van a napja annak, hogy elmondhassam, dogozunk rajta, és közel vagyunk a kipróbáláshoz” – jelentette ki. Zuckerberg szerint az új gomb az együttérzés kifejezésére ad majd lehetőséget, nem pedig arra, hogy az egyes posztokat leszavazzák, mint a Reddit nevű közösségi oldalon. Az új gombot ehelyett olyankor lehet majd használni, amikor a “tetszik” gombra kattintás, vagy a szomorú mosoly posztolása nem alkalomhoz illő.

(Szomorú, hogy ilyen nagyságrendű dolgokról szól mostanában az informatika. Gombokról. Startgombról, dislike gombról. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre kiderült: a tanár fontosabb, mint a számítógép

csü szept 17 , 2015
A rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét és általában rosszabb iskolai eredményekkel van összefüggésben – derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) globális jelentéséből. Az OECD nemzetközi tanulói tudásszint-vizsgálatok – köztük az általa szervezett PISA-teszt – eredményeire támaszkodva vizsgálta az oktatási célú technikai eszközök hatásait. A […]