Hamis világmárkák a közösségi oldalon

A legnépszerűbb közösségi portálon hirdette hamis termékeit egy jászberényi nő. Lakásán több mint négymillió forint értékű árut foglaltak le a szolnoki pénzügyi nyomozók.

A nő még zárt csoportot is létrehozott, hogy a Szerbiában beszerzett hamis termékeivel üzleteljen. A silányabb minőségű portékák között kedvére válogathatott a csoportba felvett érdeklődő. A parfümökről, táskákról, napszemüvegekről, órákról és ruhákról fényképalbumokból tájékozódhattak. Az egyébként nyitvatartási időt is meghatározó hirdetőnek nem volt engedélye arra, hogy védjegyoltalom alatt álló márkajelzésekkel ellátott termékekkel kereskedjen. Az otthonában kialakított raktárban megközelítőleg 1500 áruféleség között megtalálható volt az ismert világmárkák szinte teljes palettája. Az eladót üzletszerűen elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, tettéért akár öt évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szlovák a világegyetem első smiley-ja

sze febr 1 , 2017
Alighanem az eddig ismert legrégebbi smiley-ra bukkantak egy 17. századi dokumentumon a trencséni levéltárban. A mosolygó arcot a város akkori jegyzője kanyarította egy elszámolás alá. Eddig Robert Herrick angol költő 1648-as hangulatjelét tartották az első ilyen ábrázolásnak, a Trencsénben nemrég felfedezett smiley-t azonban 1635-ben vetették papírra, s így több mint […]

És még ez is...