Tényleg beindult a Mobil Digitális Iskola

Mobil Digitális Iskola (Mobidik) program indult útnak Komáromban a Feszty Árpád Általános Iskolában, a Mobidik segítségével a gyerekek a jövő digitális oktatási környezetében vehetnek részt néhány tanórán — közölte az oktatási államtitkárság.

Mint írták, a diákok a modern felszerelés használata mellett számos különleges tananyaggal ismerkedhetnek meg, például nyomtathatnak 3D-ben, tanulhatnak LEGO robotikát, pénzügyi tudatosságot, programozást, megismerkedhetnek a fenntarthatóság fogalmával, de akár egy különleges biológia órán is részt vehetnek. A Mobidik – Mobil Digitális Iskola egy minden digitális eszközzel felszerelt speciális irodakonténer, amely egy utazó high-tech tanterem és hétről hétre más városokban teszi megélhetővé a jövő oktatását a hazai általános- és középiskolák számára. A heti program tematikus blokkokra oszlik: minden délelőtt öt tanórában egy-egy adott témában tartják az órákat (programozás, pénzügyi ismeretek, fenntarthatóság, klasszikus tanórák (biológia, történelem, matek), amelyet délután egy-egy szakkör követ.

A projekt Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos eszmei támogatásával a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében, a Digitális Mintaiskola projekt keretében indult útjára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megdőlt a legpofátlanabb telefonos csalás vilgcsúcsa

csü febr 16 , 2017
Csalás miatt emeltek vádat Nagykanizsán egy férfi ellen, aki az egyik büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottjaként követett el a gyanú szerint telefonos csalást – jelentette be a Zala Megyei Főügyészség. Az elkövető 2015 szeptemberében kezdte meg az egyik büntetés-végrehajtási intézetben a kifosztás és más bűncselekmények miatt rá kiszabott szabadságvesztés letöltését. A börtönben […]
börtön