Gyors keresés: a Siemens a Google babérjaira tör

keresesA jövőben szoftver segítheti a felhasználókat hosszú szövegek, például a gyakran ezer oldalt is meghaladó ajánlati felhívások jobb elemzésében. A Siemens globális kutató részlege, a Corporate Technology olyan kereső funkciót fejlesztett ki, amely a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy egyidejűleg kulcsszavakat és szövegrészeket keressenek egy ajánlati felhívás valamennyi dokumentumában anélkül, hogy ténylegesen meg kellene nyitniuk bármely fájlt. Ez rendkívül meggyorsítja a keresést, úgyhogy mindössze néhány milliszekundum múlva a felhasználó már olvashatja is a dokumentumokban a keresés eredményeit. A szakértők olyan komponenst is kifejlesztettek, amely azt vizsgálja, hogy hogyan változtak a követelmények egy adott szöveg korábbi verzióihoz képest. A végső cél olyan szemantikus szoftver megalkotása, amely összefüggéseket ismer fel releváns információk megtalálása érdekében.

A Corporate Technology a szoftvert eredetileg egy megvalósíthatósági tanulmány részeként fejlesztette ki, amely Németország valamennyi telekkönyvének digitalizálására irányul. Olyan rendszerre volt szükség, amely az elmúlt ötven év mintegy félmilliárd pdf oldalnyi telekkönyvéből automatikusan rögzít a tulajdonosokra, telekméretre, vagy jelzálog-terhelésre és más mutatókra vonatkozó információkat. A szoftvernek képesnek kellett lennie a kívánt információk rögzítésére a dokumentum-struktúra segítségével. Ugyancsak működőképesnek kellett lennie gépelt oldalak rossz minőségű másolatainak vagy többszörösen javított dokumentumoknak az esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Három óra videojáték már árt

ked aug 5 , 2014
Könnyebben beilleszkednek azok a gyerekek, akik naponta egy keveset videojátékot játszanak, akik viszont naponta több mint 3 órát töltenek videojátékokkal, kevésbé képesek a pszicho-szociális alkalmazkodásra – derült ki az Oxfordi Egyetem kutatásából. A kutatásban 5 ezer 10 és 15 év közötti gyerek vett részt, akiknek 75 százaléka napi szinten játszik […]
játék

Friss, ropogós