Végre kész Magyarország legteljesebb címeradatbázisa

cimerTöbb évi kitartó, megfeszített munkával elkészült Magyarország legteljesebb és legpontosabb címeradatbázisa, amely az ország 19 megyéjének és 3046 településének címere mellett – szöveges magyarázattal kiegészítve – a történelmi Magyarország valamennyi királyi, állami és vármegyei jelképét is bemutatja. A honlapot a Design & System készítette anyagi támogatás nélkül, csupán lelkesedésből és elhivatottságból.

A www.magyarcimerek.hu oldal elindítása több éven át tartó gyűjtés és feldolgozás után vált lehetővé – mondta el hétfőn a társaságot képviselő Antal Judit az MTI-nek. Antal elmondta: Magyarország 3153 települése közül 107 községnek nem ismert, vagyis valószínűleg nincs címere, a honlap készítői ezért azt is vállalták, hogy ezen önkormányzatok kérésére – heraldikai szakember bevonásával – ellenszolgáltatás nélkül elkészítik az adott település jelképét is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Magyar Telekom fokozza a tempót 

ked okt 13 , 2015
A Magyar Telekom idén felgyorsítja az új generációs vezetékes hálózatfejlesztését, ennek eredményeként országszerte további 440 ezer háztartás számára válik elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet 2015 végéig, amit a vállalat több milliárd forintos beruházással segít elő. Így a Magyar Telekom nagysebességű vezetékes internet lefedettsége a jelenlegi 1,8 millió háztartásról több mint […]
Magyar Telekom 4G

Friss, ropogós