Három óra videojáték már árt

marioKönnyebben beilleszkednek azok a gyerekek, akik naponta egy keveset videojátékot játszanak, akik viszont naponta több mint 3 órát töltenek videojátékokkal, kevésbé képesek a pszicho-szociális alkalmazkodásra – derült ki az Oxfordi Egyetem kutatásából. A kutatásban 5 ezer 10 és 15 év közötti gyerek vett részt, akiknek 75 százaléka napi szinten játszik konzolon vagy számítógépen. Az első csoportba azok a gyerekek tartoztak, akik ugyan minden nap játszottak videojátékokkal, de egy óránál kevesebbet. Ők nagyobb eséllyel válaszolták azt a kutatók kérdésére, hogy meg vannak elégedve az életükkel, mint azok, akik egyáltalán nem játszottak videojátékokkal, vagy lényegesen többet mint egy órát.

Az első csoportba tartozó gyerekeknek ezenkívül erősebbek voltak a társas kapcsolataik is, kevesebb jelét mutatták hiperaktivitásnak és kevesebb érzelmi problémáról számoltak be, mint társaik – ismertette a Pediatrics tudományos folyóiratban közzétett tanulmányt a BBC hírportálja nyomán az MTI. A kutatás szerint azok a gyerekek, akik naponta több mint három órát töltöttek videojátékokkal, kisebb eséllyel voltak elégedettek életükkel és kevésbé voltak szociálisak mint társaik. A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy a kutatás ugyan a videojátékok hatására koncentrált, más tényezők – mint például a családon belüli kapcsolatok erőssége – jóval nagyobb szerepet játszanak a gyerekek szociális és pszichológiai fejlődésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kedveskedne a Kulcs-Soft

ked aug 5 , 2014
Az idén 25 éves Kulcs-Soft Nyrt. kedveskedni szeretne — áll a társaságtól kapott e-mailben. A kedveskedés azt jelenti, hogy elkészítettek a SzámlázniJó elnevezésű web-alapú online számlázó programot, amely a kisvállalkozások számlázását hivatott kompromisszumok nélkül kiszolgálni, s ezt a megoldást most ingyenesen lehet használni. A programot pc-n, laptopon, tableten vagy mobileszközön […]
Kulcsár Tibor Kulcs-Soft

És még ez is...