Győrbíró és Somogyi kapta a Magyar Endre-díjakat

Karas-Monika-Gyorbiro-Laszlo-Somogyi AndrasKaras Monika, az NMHH elnöke átadta a 2015-ben alapított Magyar Endre-díjat. A kitüntetést a hírközlés területén, a hírközlési piac fejlődéséért folytatott kimagasló színvonalú tevékenység, valamint a több évtizeden át végzett kiemelkedő munka, életmű elismeréseként adományoznak. Idén Győrbíró László, az NMHH azonosító gazdálkodásának vezetője és Somogyi András nyugalmazott fejlesztési mérnök kapták a díjat.

Győrbíró az elmúlt nyolc évben a számozás és a számhordozás szabályozásában, valamint az azonosító gazdálkodásban ért el fontos eredményeket: új rövid számtartományok nyíltak meg az adománygyűjtésre, a lelkisegély- és az emelt díjas szolgáltatásokra, továbbá elindult az egyetemes tudakozó 11800-as hívószáma. Lerövidült a számhordozás ideje és létrejött a számhordozhatóság-tudakozója. Vezetésével a hatóság 12-jegyű számokat rendszeresített a gépek közötti kommunikációra.

Somogyi, az Orion egykori fejlesztési mérnöke, pályafutása során részt vett a hírközlés európai uniós szabályozásában és a hírközlési törvények, valamint a végrehajtási rendeletek kidolgozásában. Az EU hírközlési keretszabályozásán alapuló piacelemzéseket végzett, és közreműködött a referenciaajánlatok alapelveinek megalkotásában is. 1977-ben részt vett az első magyar közvetítőlánc 8GHz-es mikrohullámú hírközlő rendszerének kialakításában. 1998-ban tagja lett a Hírközlési Főfelügyelet nemzetközi igazgatóságának, 2001-2003 között pedig a Hírközlési Döntőbizottság tagja volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyar fiatalok kedvelik az illegális online tartalmakat

pén máj 13 , 2016
A magyar fiatalok ötöde legalább egy alkalommal szándékosan már-már előre megfontolt szándékkal használt illegális online forrásokat a digitális tartalmakhoz való hozzáféréshez az elmúlt évben, 38 százalék nem élt ilyenekkel, bár negyedük egyáltalán nem tud különbséget tenni törvényes és törvénytelen felület között – közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) az […]
televízió