Annyi a telefonfülkéknek

cseh-telekomVégnapjaikat élik a nyilvános telefonfülkék Csehországban, egyre többet számolnak fel. A Cseh Távközlési Hivatal (CTÚ) szerint országszerte mintegy 14 500 nyilvános telefonfülke áll a lakosság rendelkezésére, míg öt éve közel 24 ezer nyilvános készülék volt üzemben. Az állam a hatályos szabályok alapján azonban ma már csak 5487 telefonfülke fenntartását támogatja.

A Telefónica távközlési társaság által üzemeltetett telefonfülkék működtetése azonban egyre veszteségesebb, hiszen a lakosság döntő része rendelkezik mobiltelefonnal, s a nyilvános telefonokat alig-alig használják. A törvény szerint minden kevesebb mint kétezer lakossal rendelkező településen kell egy nyilvános telefonnak lenni, ám 2017-től az előírás már csak az ezernél kevesebb lakossal rendelkező településekre vonatkozik. A városokban ezentúl csak akkor kell nyilvános telefonfülkét fenntartani, ha nincs megfelelő térerő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Irodát nyitna a Facebook Kínában

csü máj 15 , 2014
Kínai hirdetőinek kiszolgálására értékesítői iroda nyitását tervezi a Facebook, amelynek közösségi oldalát blokkolják a kelet-ázsiai országban – írja a sina.com hírportál. A portál hazai és nemzetközi híradásokat idéz, melyek szerint az óriásvállalat a Facebookot hirdetési felületként használó kínai vállalatok segítésére nyitná meg legelső szárazföldi kínai irodáját. Hogy az pontosan mikor […]
Facebook